sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Denizli
Tajusin etten ole kunnolla esitellyt Denizlin kaupunkia jossa siis olen taman koko neljan kuukauden ajan asunut. Denizli ei varmaan ole tuttu kovinkaan monelle Turkin matkaajalle silla tama ei ole oikeastaan turistikaupunki. Denizlissa nakee hyvin vahan ulkomaalaisia tai turisteja.

Denizli on Lounais-Turkissa sijaitseva kaupunki jonka vakiluku oli vuonna 2010 931,823 henkilöä (wikipedia). Denizlin nimi viittaa sanaan Deniz joka tarkoittaa sanaa meri. Denizlissa ei kuitenkaan ole merta joten kaupunki on lakahdyttavan kuuma kesaisin. Kun olin tulossa tanne minulle sanottiin etta Denizli on pikkukaupunki mutta ei tama todellakaan minun nakökulmastani suomalaisena ole pieni kaupunki.

Denizlin maakunta jaetaan 19 eri piiriin jotka ovat seuraavat: 
Denizli
Acıpayam
Akköy
Babadağ
Baklan
Bekilli
Beyağaç
Bozkurt
Buldan
Çal
Çameli
Çardak

Çivril
Güney
Honaz
Kale
Sarayköy
Serinhisar
Tavas

 Mista Denizli tunnetaan?

-Tekstiiliteollisuus kukoistaa Denizlissa. Suuriosa Turkissa valmistetuista vaatteista ja muista tekstiileista valmistetaan juuri Denizlissa

- Denizlin symboli on Denizlin kukko joka on hyvin nakyvilla kaupungin eri osissa

-Denizlissa sijaitseva Pamukkale, Unescon maailman perintökohde on suosittu nahtavyys kesaisin

Mita tehda Denizlissa?

Monista seuraavista paikoista olen blogissani jo aikaisemminkin kirjoitellut ja samoja kuviakin nakyy mutta halusin koota tahan nyt parhaat palat samaan postaukseen.

Pamukkale

 "Pamukkale on Lounais-Turkisa sijaitseva luonnonilmiökohde. Pamukkale tarkoittaa suomeksi käännettynä "puuvillalinnaa". Pamukkale muodostuu korkeasta pengermaastosta, joka koostuu vitivalkoisista kalkkikivikerroksista.. Lämmin (35-50 astetta), kalkkipitoinen vesi virtaa hitaasti alas 100 metriä korkeata kiviseinämää, muodostaen valkoisia tasanteita, tippukiviä ja vesialtaita."(wikipedia)Kleopatran allas:  "Vedellä uskotaan olevan monia ihotauteja ja sydänsairauksia parantavia vaikutuksia. Veden uskotaan myös nuorentavan. Kleopatran allas on hyvin erityislaatuinen. Vesi on kristallinkirkasta ja altaan pohjalla on Kleopatran aikaisia, 2 000 vuotta vanhoja pylväitä ja pilareita." (wikipedia)


Hierapolis, muinainen pyhiinvaelluspaikka

Çamlık Park 

Camlik Parkiin on hyva lahtea picknikille. Puistossa sijaitsee myös pieneläintarha.

Polis Evin uima-altaat
Güney

Guneyn vesiputoukset ovat nakemisen arvoiset


Muita ideoita:
- vierailu paikallisessa tekstiili/mattotehtaassa
- turkkilaista musiikkia ravintolassa
-retki laheisiin kaupunkeihin esim. Marmarikseen, Içmeleriin, Izmiriin. Matkustaminen junalla tai bussilla on Turkissa melko halpaa.
-hamam 

Parhaat paikat tehda ostoksia?

Forum Camlik

Teraspark

ambar on lemppari vaatekauppani täällä Cinarissa. Sieltä löytyy nättejä ja edullisia vaatteita.

Mavi on hieman kalliinpaan makuun. Itselläni ei ollut varaa noihin vaatteisiin.

Parhaat ruokapaikkani

Çamlikin alueelta löytaa hienoja ravintoloita moneen lahtöön. Asumme Çinarissa jossa on enimmakseen pienia lounasravintoloita, pikaruokaravintoloita seka kahviloita. Ne ovat kuitenkin erittain viihtyisia ja kohtuuhintaisia ruokapaikkoja. Seuraavaksi esittelen omat lempi ruokapaikkani Çinarissa.Cafe Delician turkkilaiset aamiaiset ovat aivan huippuja! Reilut annokset, teetä niin paljon kuin napa vetää ja hinta vain 10tl!

Ravintola Big Boysin sisustus on minun makuuni

Serife Baci ravintola näyttää ulospäin aika vaatimattomalta mutta siellä olen syönyt matkan parhaimmat pide annokset.

Cabatan kanawrapit ovat kehumisen arvoiset ja hintaa ei ole nimeksikään!

24 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Mulle Denizli ei ollutkaan kovin tuttu paikka. En esim. tiennyt että siellä asuu noin paljon ihmisiä! Varsinainen tuppukylä, joopa joo :D hulppean näköinen ostoskeskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kylla mulle iso yllatys kun tanne saavuttiin! Taa on ihan hyva kaupunki. Palvelut lahella ja kaikkea. :)

   Poista
 2. Mistahan se on sitten tuon merellisen nimensa saanut?

  Pamukkale ja Hierapolis on nahty. Paiva oli sateinen, vielakin on kaapissa matkamuistona sielta ostettu sateenvarjo.
  Kleopatran allas oli niin taynna venalaisia turisteja, etta hyva kun sekaan mahtui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ma en oikeastaan tieda mista tuo merellinen nimi on lahtöisin. Tan kaupungin nimesta vaannetaan monesti taalla vitsia varsinkin kesaisin kun on niin kuuma mutta ei merta lahimaillakaan. Onneksi on tuo Polis Evi jossa voi kayda uimassa! :D

   Joo. Pamukkalessa on todella paljon turisteja. Silloinkin kun me siella kaytiin siella oli aika vaikea jo liikkuakkin kun on porukkaa niin paljon.

   Poista
 3. Mäkin luulin, että ihmisiä olisi paaaljon vähemmän. :D İçmeler on tuppukylä ;)
  Tosi kiva postaus ja kivoja kuvia :) Pamukkalessa haluisin itse käydä lähiaikoina ennen kuin sekin on pilattu. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Suosittelen Pamukkalea. Se on tosi hieno paikka. Harmi vain etta se on jo alkanut menna huonompaan kuntoon liian suuren turistimaaran myöta. :/ Ihmettelen etteikö ne voi mitenkaan saannöstella sita turistimaaraa joka sinne menee vaikka lyhentamalla aukioloaikoja tjtn.

   Poista
 4. Toi turkkilainen aamiainen ei oo kyllä turkkilaista aamiaista nähnytkään! Ja tosta en koskaan maksaisi 10 TL.

  Mavi ei kyllä ainakaan Istanbulissa ja Marmariksessa ole kallis, halvempi jopa kuin H&M.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa. Ma kyla tykkasin tosta aamupalasta.

   Tarkoitin etta Mavi on kalliimpi kuin monet muut vaatekaupat tassa Cinarin kadulla. En muista kunnolla Suomen hintoja joten en niihin verrannut.

   Poista
  2. Mikähän anon mielestä tuossa ei ole turkkilaista aamiaista? Samantapaista aamupalaa myös Adanassa kannetaan nenän eteen. :D

   Ja samaa mieltä, että Mavi on kalliimpi esim verrattaessa LC Waikikiin, DeFactoon tai muihin ketjuliikkeisiin Turkissa. H&Mn hintatasosta Turkissa en tiedä, kun en ole koskaan käynyt, mutta voisi kuvitella ettei H&M neuleet lähemmäs 100TL maksa... :D

   Poista
  3. Nuo ranskalaiset, ja mitkä lie kääröt ja sipulirenkaat ei kuulu "viralliseen" turkkilaiseen aamiaiseen mun tietääkseni (!!), mutta onhan tuossa kaikki muu mikä siihen kuuluu: vaalea leipä, hunaja/hillo, erilaiset juustot, oliivit, vihannekset ja tee... :D Ihme valitusta. :D

   Poista
  4. Voi olla että tuo kuvan aamupala ei ole ihan se virallinen aamupala mutta hyvää se oli. Siitä varmaan on monenlaisiakin versioita. Mutta se perinteinen turkkilainen aamiainen on varmaan yleisin ravintoloissa. :)

   Poista
  5. Itse ainakin miellän börekin ja sigara börekin turkkilaiseen aamupalaan kuuluvaksi. Ainakin niihin ravintoloiden aamupalamenuissa usein törmää ja samoin myös anoppilassani on aina tarjolla börekiä. :D

   Poista
  6. Kiitos nimistä, mulla ei ollut mitään haisua. :D Aijaa no sitten, mä en oo itse ikinä törmännyt yhdessäkään ravintolassa, mutta kaipa tuo voi vaihdella :) Netistä nyt vilkaisin, niin kuulemma noita "erikoisuuksia" lisäillään vaihtelevasti, mutta nää perustarpeet turkkilaisessa aamiaisessa on nuo mitkä aikaisemmin mainitsin. :)

   Poista
 5. Mieheni aidin puolen sukua asuu Denizlissa mutta ei olla koskaan kayty siella, tosiaan taitaa olla yksi lantisen alueen kuumimpia kaupunkeja kesalla, turkkilaisen mittapuun mukaan Mavi ei ole mikaan halpiskauppa ja taatusti kalliimpi kun H&M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai en tiennytkaan etta teilla on sukua taallapain. :)

   Joo niin makin uskon. En vaan muista tarkalleen niita Mavin hintoja mutta ei se mikaan halpis kauppa ole. Mavilla on myös reilusti laadukkaampia vaatteita kuin H&M:lla.

   Poista
 6. Kiinnostavaa oli tietaa myös Denizlista, mukavan oloinen kaupunki :) Pamukkalessa olisi joskus kiva paasta kaymaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämä on ihan mukava kaupunki. :) Kesti vain aikansa löytää täältä kavereita jotka puhuvat englantia. Ja on harmittavaa etten ainakaan tiedä montaa ulkomaalaista jotka asuisi täällä pysyvästi....Pamukkale on todella mahtava! Suosittelen käymään. :)

   Poista
 7. Kiinnostavaa lukea Denizlistä, kävimme siellä kerran päiväreissulla ja tykkäsin paljon! Meilläkin on melkein 1v tyttö :) Terveisiä Alanyasta.

  Viivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa mukava ja asiallinen kommentti anonyymiltä lukijalta. Kiito kommmentistasi! Asutteko muuten Alanyassa? :)

   Poista
 8. Joo kun en ole ainakaan vielä bloggerissa, kommentoin kuitenkin aina nimellä :) Asutaan Alanyassa.

  Viivi

  VastaaPoista
 9. Juu se nimellä/nimimerkillä kommentointi helpottaakin blogin kirjoittajaa ettei sekoita Anonyymejä toisiinsa.

  Alanya on kaunis kaupunki. Kävimme siellä juuri viime Bayramin aikaan. :)

  VastaaPoista
 10. Voi kamala kun alkaa tekemään mieli päästä jonnekin reissaamaan, kun katselee näitä kuviasi.. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmalla oli kiva olla mutta niin on myös kotona Suomessa. <3

   Poista

Piristät päivääni jättämällä kommentin. Kiitos! :)